Näin meillä

Tukikoti Sylissä eletään hyvää arkea. Säännöllinen, ennustettava päivä- ja viikkorytmi ja selkeät toiminnot tuovat elämään turvallisuutta ja ovat hyvä tuki kasvulle. Lämmin perushoito on erityisen tärkeää silloin, kun Sylissä oleva lapsi on pieni, mutta isompikin nuori arvostaa mukavia rutiineja ja kannustavia rutistuksia.

Arkeemme kuuluvat arjen askareet: koulutyöstä ja kuntoutuskäynneistä huolehtiminen, iän ja taitojen mukaiset koti- ja pihatyöt, oman huoneen siistiminen. Siihen kuuluvat säännöt, jotka tekevät meidän kaikkien elämästä mukavampaa: tervehtiminen, hyvien pöytätapojen ja nukkumaanmenoaikojen noudattaminen, toisten huomioiminen ja auttaminen. Osa arkeamme ovat myös lasten ja nuorten yksilölliset harrastukset, joita tuemme ja joihin kannustamme. Ja ennen kaikkea arkeemme kuuluvat leikit ja sadut, pelit ja retket, askartelu ja muu yhdessä tekeminen. Ne kasvattavat yhteishenkeä ja tarjoavat tilaisuuden harjoitella keskustelemista, kuuntelemista ja asioista sopimista – elämänhallintaa.

Elämä ei ole kuitenkaan pelkkää arkea. Kun on juhla, Sylissä juhlitaan. On mukava valmistautua yhdessä vappuun, jouluun, pääsiäiseen, syntymäpäiviin. Tarkasti katsova näkee, että maailma on täynnä pieniä iloja.